Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Τι χρειαζόμαστε:

2.800 γρ. αλευρι
8 αυγα ολοκληρα και 2 κροκους
2 κουπες γαλα
1 κιλο ζαχαρη
500 γραμμ. μαργαρίνη
1 κουπα σπορελαιο
2 κουταλακια αλατι
3 βανιλιες
2 πορτοκαλια χυμο και ξυσμα8 γραμμ. μαχλεπι8 γραμμ. κακουλε

Για το χυλό μπυρομαγιάς:

αλεύρι200 γραμ.
φρέσκια μαγιά
1 κουπα χλιαρο νερο





Πώς το κάνουμε:


1) Διαλύουμε την μαγία με χλιαρό νερό ή γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά 1 κούπα αλέυρι. Ανακατέυουμε με ένα σύρμα τον χυλό και σκεπάζουμε για 1 ώρα.



2) Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλέυρι. Κάνουμε μια λακούβα στην μέση και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα απο τα πορτοκάλια.



3) Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε μέσα τον χυμό πορτοκαλιού.



4) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί  με το λάδι μας. Μπορούμε άν θέλουμε να βάλουμε και καλό βούτυρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου